Forum - Giriş Sayfam Yap - Sık Kullanılanlara Ekle - Haber Arşivi - Ziyaretçi Defteri - İletişim - RSS

6 Subat 2012 Pazartesi
 » Ana Sayfa
 » Türkiye
 » Malatya
 » Asayiş
 » Eğitim
 » Ekonomi
 » Dünya
 » Politika
 » Sağlık
 » Spor

Hava Durumu

MALATYA


Menu

 » Malatya Tarihi
 » Coğrafyası
 » Ekonomisi
 » Sanayisi
 » Faydalı Linkler
 » Kayısı
 » Künye

Arama

 


Çok Okunanlar

 » MALATYA MODERN VE HAREKETLİ BİR ŞEHİR
 » AKSA YÖNETİCİLERİNDEN ERKOÇ’A ZİYARET
 » ."Mahmut Hoca" yoğun bakımda
 » Hristiyanlıkla ilgili çarpıcı araştırma
 » "2012'de yeni zam ve vergiler gündeme gelir!"
 » Rusya'da İran hazırlığı
 » Cübbeli'ye destek
 » İşte Cübbeli’nin saray yavrusu villası
 » Türkiye-İsrail barışı için ‘farklı açıklama’ formülü
 » Cübbeli'den ince işler

77 ürün toplatıldı!

Aralarında kıyafetler de var!

02.08.2010  15:17:50 

 

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, piyasa denetim ve gözetim faaliyetleri sonucunda 77 ürünün toplatılmasıyla ilgili bilgi verirken, ürünlerin büyük ölçüde tekstil ürünleri olduğunu ifade ederek, kanserojen özellikli bu ürünlerin menşenin Çin ve Tayvan olduğunu belirtti.

 Bakan Ergün, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü'nün Genel Kurul toplantısına girişi sırasında gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Piyasa denetim ve gözetim çalışmalarının bakanlığın en önemli çalışma alanlarından birini oluşturduğunu ifade eden Ergün, bu kapsamda hem standart dışı hem de tüketici haklarını ihlal eden ürünlerin denetiminin yapıldığını söyledi.

Ergün, bu denetimler kapsamında özellikle ithal ürünlerde azo-boyar maddenin kullandığı bir takım ürünlerin bulunduğunu, tekstil ürünlerinin de bunların önemli bir bölümünü oluşturduğunu anlattı.

Bakan Ergün, denetimlerde maddi cezaların da söz konusu olduğunu, en önemli yaptırımlardan birinin de malların toplatılması ve piyasaya sunulmasının önüne geçilmesi olduğunu ifade etti.

Ergün, bundan sonra piyasa denetim ve gözetimiyle ilgili sonuçların bakanlığın internet sitesinde her ay periyodik olarak yayımlanacağını da kaydetti.

Toplantılan ürünlerin menşenine yönelik soru üzerine de Ergün, bunların Çin ve Tayvan ürünleri olduğunu belirtti.

Ürünlerin Avrupa pazarları üzerinden veya daha farklı kanallarla Türkiye'ye girebildiğini ve üzerlerine bir şekilde CE Belgesi'nin konulduğunu anlatan Ergün, söz konusu ürünlerin ancak denetimlerle tespit edilebildiğini ve bu yüzden denetimleri artırarak özel ekipler kurduklarını ifade etti.

Bakan Ergün, toplatılan ürünlerin türüne ilişkin soruya karşılık da ''Tekstil ürünleri var. Kasketten deri cekete varana kadar birçok ürün var'' dedi.

Ergün, başka bir soru üzerine de söz konusu ürünlerin kanserojen özellikli olduğunu söyledi.

Konuya ilişkin bilgi veren Bakan Ergün, ''Bir takım çocuk oyuncaklarında da var mesela. Çocuk oyuncaklarında bakıyorsunuz, çocuklar ne yaparsanız yapın bu oyuncakları ağzına sokarlar. Oyuncağı ısırmak, oynarken bunları yapmak, çocukların doğal olarak yaptıkları işler. Ama bu ürünlerde bu tür maddeler olduğunda bu çocuklar için de son derece zararlı olduğunu görebiliyoruz. O yüzden bu konuda denetimleri yoğunlaştırmış bulunuyoruz'' diye konuştu.

 

Bu Haber 49 Kere Okundu Yazdır

 Yorum Ekleyin
Adınız Soyadınız :

Güvenlik Kodu: Güvenlik Kodunuz: 6684922

 


Yazarlar

 M.Nurrullah VAROL
MÜSLÜMANLAR KATLEDİRKEN GÜLÜYORLAR
 AVUKAT UMUT YALÇIN
BOŞANMA DAVALARI SORU VE CEVAP
 Hayri YANİK
CTP Baskı Teknolojisi
 MAHİR KAYNAK
Üçüncü boyut
 Abdurrahman GÜNDÜZ
SEVELİM ! SEVİLELİM .!
 Muhammet Kemal GÜLŞEN
Harbiye Marşı
 MUHAMMET GÜLTEKİN
Seni Beklerim
 Okan ÖZBEK
SSK.da 30 günden az sigortalı görünmek

Anket

Haber sitemiz hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çok Güzel

Fena Değil

Daha da İyi Olabilir

İdare Eder

Olumsuz

Tüm Anketler


Günün Fotoğrafı

Bugün İçin Fotoğraf Yok
06.02.2012

Her Hakkı Saklıdır © Malatya Haberci
http://www.malatyahaberci.com
Yazılım: ercans@gmail.com 0,03