|
Hava
Durumu |
MALATYA
 |
|
Makam aracı saltanatının sonu!
Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Kamu Taşıtları Kanun Taslağı´nın haziran sonuna kadar yasallaşması gündemde. Taslağın Meclis´te kabul edilmesi halinde genel müdürlerin altındaki unvanlara makam aracı tahsis edilmeyecek. Taşıtlar izlenecek |
|
22.05.2010
10:06:47 |
Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı Kamu Taşıtları Kanunu gün sayıyor. Yaklaşık bir ay önce ilgili kurumlara görüş sormak üzere yollanan taslak, önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’nda tasarı olarak imzaya açılmasının ardından TBMM’ye sevk edilecek. AK Parti Grup Başkanlığı’nın planlamasına göre de tasarının Haziran ayı sonuna kadar yasalaşması öngörülüyor. Hükümetin 2010 yılı programındaki taahhütleri arasında yer alan Kamu Taşıtları Kanunu, devletteki taşıt kullanımında verimlilik ve şeffaflığı sağlamayı amaçlıyor. Tasarıda, mevzuat dağınıklığı gideriliyor, kurumlara taşıt politikası oluşturma zorunluluğu getiriliyor, taşıt yönetimine ilişkin temel ilkeler belirleniyor, taşıt edinme süreçleri sadeleştirilerek yeni taşıt edinme yolları geliştiriliyor, hizmet alımı yoluyla taşıt edinimine ilişkin somut kriterler belirleniyor. Yeni sisteme göre devlet verimli bir kullanım sağlayabilmek için “Merkezi Taşıt Yönetim Bilgi Sistemi” oluşturacak. Sisteme bağlı olarak, taşıt tanıma, izleme ve kontrol sistemleri gerçekleştirilecek. Taşıt ediniminde de, optimal fayda kriterleri dikkate alınarak, kiralamada şoför ve bakım konularında kamunun yükü en aza indirilecek.
ORTAK MAKAM ARACI
Taşıt kullanımında israfı engellemeyi de amaçlayan düzenlemeye göre, makam aracı kullanabilecek unvanlar yeniden düzenlenecek. Yeni uygulamayla genel müdürlerin altındaki unvanlara makam aracı tahsis edilemeyecek. Üst düzey dışında kalan ünvanların makam araçları, onları sabah evden alıp, akşam bırakacak. Bunun dışındaki mesai saatlerinde söz konusu araçlardan idarenin diğer işlerinde faydalanılabilecek. Kamu araçlarını özel işlerinde kullananlara disiplin ve maaş kesme gibi cezalar uygulanacak. Bu uygulamada taşıt takip sisteminin verileri esas alınacak. Yeni düzenlemeyle “taşıt kaydırma sistemi”ne de geçilecek. Böylece bir devlet kurumunda atıl durumda olan araç, bir başka kuruma gönderilerek oradaki ihtiyacı giderecek.
GAZETE HABERTÜRK/HASAN ÖYMEZ |
|
|
 |
Bu Haber 468 Kere Okundu |
 |
Yazdır |
|
|
Bugün İçin Fotoğraf Yok 21.05.2012
|
|